Необичайна, но вкусна крем-супа с репички, която дава заявка да се превърне в короната на вашето летно меню от ястия.
Необходими продукти:
1 връзка репички с листата
300 гр пресни картофи
1 глава лук
100 гр сметана
30 гр масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Обелете лука и картофите и ги нарежете произволно. В тенджера разтопете маслото. Сложете зеленчуците и гответе, като разбърквате, до леко златисто.
2. Измийте добре репичките с листата и ги подсушете. Нарежете на ситно листата, половината репички също.
3. Добавете нарязаните листа и репички в тенджерата и залейте с един литър вряща вода или зеленчуков бульон. Оставете да заври, намалете котлона до минимум и варете, докато омекнат зеленчуците, 12-15 минути.
4. Добавете сметаната в тенджерата и пюрирайте с потопяем блендер. Подправете със сол и черен пипер на вкус. При поднасяне на супата, украсете с тънки филийки свежи репички.
0 коментара:
Кажете какво мислите ...