четвъртък, 26 ноември 2015 г.

Пиле в сладко-кисел сос по китайски


  Пиле в сладко-кисел сос: необичаен вкус, който ще удиви даже гурманите. Това е едно от най-популярните ястия в азиатските ресторанти, което се приготвя лесно и у дома. Вижте процеса на приготвяне стъпка по стъпка и ще се убедите в простотата на тази рецепта.

Необходими продукти:
500 гр пилешко филе
10 с.л. соев сос
6 с.л. ябълков оцет
5 ч.л. кафява захар
2 с.л. доматено пюре
1 бр. червена чушка
1 чаша нарязан ананас от консерва
                                                              Начин на приготвяне:


1. Нарежете пилешкото филе на малки парченца, сложете го в купа и залейте със соев сос.


2. Добавете доматеното пюре, захар и оцет.


3. Добавете нарязаната на тънки ивици червена чушка и парченцата ананас. Разбъркайте и оставете да се маринова за половин-един час.


4. Загрейте тигана и на силен огън запържете пилето заедно със соса за 10-15 минути. Сервирайте с варен ориз.
                                                                   
                                                                     Приятен апетит!

0 коментара:

Кажете какво мислите ...