Пиле в сладко-кисел сос: необичаен вкус, който ще удиви даже гурманите. Това е едно от най-популярните ястия в азиатските ресторанти, което се приготвя лесно и у дома. Вижте процеса на приготвяне стъпка по стъпка и ще се убедите в простотата на тази рецепта.
Необходими продукти:
500 гр пилешко филе
10 с.л. соев сос
6 с.л. ябълков оцет
5 ч.л. кафява захар
2 с.л. доматено пюре
1 бр. червена чушка
1 чаша нарязан ананас от консерва
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото филе на малки парченца, сложете го в купа и залейте със соев сос.
2. Добавете доматеното пюре, захар и оцет.
3. Добавете нарязаната на тънки ивици червена чушка и парченцата ананас. Разбъркайте и оставете да се маринова за половин-един час.
4. Загрейте тигана и на силен огън запържете пилето заедно със соса за 10-15 минути. Сервирайте с варен ориз.
Приятен апетит!
0 коментара:
Кажете какво мислите ...