4 бр. ябълки
1 чаша сушени кайсии, ситно нарязани на кубчета
1/2 чаша стафиди
1/2 чаша нарязани орехи
4 с.л.мед
4 с.л. масло
4 бр. канелени пръчици
4 бр. прясно изцеден портокалов сок
лимонов сок
листа мента за украса
Начин на приготвяне:
1. Обелете ябълките и отрежете "капачета" в горната част.2. Издълбайте внимателно сърцевината и напръскайте с лимонов сок отвътре и отвън.
3. Смесете сушените кайсии, стафидите, орехите, меда и маслото. Напълнете ябълките с приготвената смес и покрийте с "капачетата". Във всяко капаче поставете пръчка канела.
4. Поставете ябълките във форма за печене, полейте отгоре с портокалов сок и сложете да се запекат в предварително загрята фурна на 170-180 гр., за около 1 час.
Забележка: на всеки 10-15 минути трябва да поливате ябълките с портокаловия сок от формата за печене.
Да ви е сладко!
0 коментара:
Кажете какво мислите ...