Пържени картофи с гъби, зелен фасул и провансалски подправки.
Време на приготвяне: 30 минути
Порции: 4
Необходими продукти:
500 гр. картофи
200 гр. гъби
200 гр. зелен фасул
растително олио за пържене
провансалски подправки на вкус
сух чесън на вкус
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и нарежете на тънки филийки. Запържете в предварително загрят с олио тиган до почти пълна готовност.
2. В отделен тиган запържете гъбите. Зеления фасул сварете в подсолена вода.
3. Добавете гъбите и фасула към картофите, посолете и подправете на вкус. Оставете на слаб огън за още 5 минути. Сервирайте топли.
0 коментара:
Кажете какво мислите ...