Запечен карфиол със сирене |
Карфиол, запечен във фурна - вкусно самостоятелно блюдо и прекрасна гарнитура към месо или риба.
Време на приготвяне: 60 минути
Порции: 6
Необходими продукти:
1 малка глава карфиол
3 бр. яйца
200 мл. сметана
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
сух чесън на вкус
индийско орехче на вкус
100 гр. сирене
свежи зелени подправки
Начин на приготвяне:
1. Разделете карфиола на розички и го измийте.
2. Сварете карфиола за 5 минути във вряща подсолена вода. Отцедете.
3. Разбийте яйцата в купа, добавете сметаната, сол, черен пипер, сух чесън и индийско орехче.
4. Сложете карфиола в дълбока тавичка за печене. Залейте с яйчено-сметановата смес и поръсете с настъргано сирене.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30-40 минути, до златист цвят. По желание поръсете готовото ястие с нарязани зелени подправки.
0 коментара:
Кажете какво мислите ...