сряда, 6 май 2015 г.

Запечен карфиол със сирене

Запечен карфиол със сирене
Карфиол, запечен във фурна - вкусно самостоятелно блюдо и прекрасна гарнитура към месо или риба.

Време на приготвяне: 60 минути 
Порции: 6

Необходими продукти:
1 малка глава карфиол 
3 бр. яйца 
200 мл. сметана
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
сух чесън на вкус
индийско орехче на вкус
100 гр. сирене
свежи зелени подправки

                                                            Начин на приготвяне: 
1. Разделете карфиола на розички и го измийте.
2. Сварете карфиола за 5 минути във вряща подсолена вода. Отцедете.
3. Разбийте яйцата в купа, добавете сметаната, сол, черен пипер, сух чесън и индийско орехче.
4. Сложете карфиола в дълбока тавичка за печене. Залейте с яйчено-сметановата смес и поръсете с настъргано сирене.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30-40 минути, до златист цвят. По желание поръсете готовото ястие с нарязани зелени подправки.

0 коментара:

Кажете какво мислите ...