Пълнени яйца за празничната трапеза |
Време на приготвяне: 25 минути
Порции: 12
Необходими продукти:
6 бр. яйца
2 с.л. майонеза
1 ч.л. горчица
сол и черен пипер на вкус
смлян червен пипер на вкус
12 бр. листенца магданоз
Начин на приготвяне:
1. Внимателно сложете яйцата в голяма тенджера с вряща вода. Оставете ги да се варят на бавен огън в продължение на 10 минути.
2. Отцедете водата и залейте яйцата със студена вода. Оставете да се охладят. Обелете и нарежете яйцата на половина по дължина.
3. Извадете внимателно жълтъците и ги поставете в купа. Смачкайте жълтъците с помоща на вилица, добавете майонезата и горчицата, малко сол и черен пипер. Разбъркайте до получаването на еднородна паста. Запълнете яйчените белтъци с тази смес.
4. Поръсете с червен пипер, украсете с листенца магданоз и сервирайте веднага.
0 коментара:
Кажете какво мислите ...