Лека пролетна салата от рукола, грах, пъдпъдъчи яйца и чери домати.
Време на приготвяне: 40 минути
Порции: 2
Необходими продукти:
1 връзка рукола
шепа зелен грах в шушулки
5 бр. пъдпъдъчи яйца
5 бр. чери домати
2 с.л. зехтин
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Накиснете руколата в студена вода в продължение на половин час. Подсушете и накъсайте с ръце.
2. Зеления грах в шушулки бланширайте за няколко минути, потопен в ледена вода.
3. Сварете пъдпъдъчените яйца за 5 минути във вряща вода.
4. Чери доматите разрежете на половина.
5. Смесете всички продукти в салатна купа и поръсете със зехтин, сол и черен пипер.
0 коментара:
Кажете какво мислите ...