четвъртък, 18 декември 2014 г.

Коледни пости: Булгур със зеленчуци

Постен булгур с домати и моркови
                                                                                                                                                                                                     


Този постен булгур може да се консумира, като основно ястие, като гарнитура или като плънка за различни ястия.

Време на приготвяне: 60 мин
Порции: 6

Необходими продукти:
1 опаковка булгур
2 домата
1 с.л. растително олио
1 глава лук
1 морков
1 с.л. доматено пюре
сол на вкус
3 чаши вода или зеленчуков бульон
нарязани зелени подправки за украса

                                                            Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно лука и доматите. Морковите нарендайте на едро ренде.
2. Запържете лука до златисто. Добавете към него морковите и доматите и запържете 2-3 минути.
3. Добавете доматеното пюре, посолете и гответе още 5 минути. Изсипете добре измития булгур.
4. Залейте булгура с гореща вода или зеленчуков бульон. Течността трябва да покрие булгура около един сантиметър. Разбъркайте, покрийте и оставете да заври водата на бавен огън. След като булгура стане готов, оставете малко да престои и сервирайте, украсен със зелени подправки.


0 коментара:

Кажете какво мислите ...