понеделник, 4 май 2015 г.

Марината за сьомга на скара

Сьомга в медена марината
Медено-соевата марината идеално подхожда за приготвяне на сьомга на скара, придавайки на рибата незабравим вкус и аромат.

Време на приготвяне: 150 минути 
Порции: 6

Необходими продукти:
700 гр. филе от сьомга
лимонов пипер на вкус
чесън на прах на вкус
сол на вкус
1/3 чаша соев сос
1/3 чаша мед или кафява захар 
1/3 чаша вода
1/4 чаша растително олио

                                                     Начин на приготвяне:
1. Подправете филетата от сьомга с лимонов пипер, чесън на прах и сол.
2. В малка купа смесете соевия сос, течен мед, вода и олио.
3. Поставете рибата в голям запечатващ се пластмасов пакет със соевата смес. Сложете в хладилника за 2 часа.
4. Загрейте грила до средна температура. Намазнете леко решетката и поставете рибата, отстранете излишната марината.
5. Запечете сьомгата в продължение на 6-8 минути от всяка страна. Готовата риба трябва лесно да се пробожда с вилица.

0 коментара:

Кажете какво мислите ...