вторник, 5 май 2015 г.

Пролетна салата от рукола и репички

Салата от рукола, репички и фета
Лека пролетна салата от рукола, репички и фета сирене с лимонено-зехтинов дресинг.

Време на приготвяне: 40 минути
Порции: 2-4

Необходими продукти:
1 връзка рукола
150 гр. фета
7 бр. репички 
2-3 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус

                                                             Начин на приготвяне:
1. Накиснете руколата за половин час в студена вода, за да премахнете горчивината. Измийте и подсушете. Накъсайте с ръце.
2. Фета сиренето нарежете на кубчета.
3. Измийте и накиснете репичките.
4. Разбъркайте в купа за салата руколата, репичките и сиренето. Полейте със зехтин и лимонов сок. Подправете със сол и черен пипер.

0 коментара:

Кажете какво мислите ...