вторник, 12 май 2015 г.

Крем-супа от киселец

Пролетна крем-супа от киселец
От киселец можете да си приготвите не само зелен борш, но и френска крем-супа. Тя е умерено кисела с приятен светло зелен цвят.

Време на приготвяне: 40 минути 
Порции: 4

Необходими продукти:
500 гр. киселец
1 глава лук 
50 гр. масло
2 с.л. брашно
600 мл пилешки бульон
200 мл сметана
сол и черен пипер на вкус
индийско орехче на вкус
2 с.л. олио

                                                         Начин на приготвяне:
1. Измийте киселеца, отделете стъблата и го нарежете на едро. Обелете лука и го смелете. 
2. Загрейте тиган с олио, добавете лука и го запържете до прозрачност. Добавете киселеца, налейте малко вода и варете, докато омекне, около 10 минути. Подправете със сол и черен пипер. Получената смес пасирайте.
3. В отделен тиган разтопете маслото, добавете брашното, индийско орехче и щипка сол. След това, с постоянно разбъркване добавете пилешкия бульон на тънка струя. Разбърквайте, докато бульона заври.
4. Добавете пюрето от киселеца и варете 10 минути на слаб огън. Изсипете сметаната и загрейте. Към края на готвенето подправете още веднъж, ако е необходимо. 

0 коментара:

Кажете какво мислите ...