сряда, 29 октомври 2014 г.

Пълнен хляб с кашкавал

 Какво може да бъде по-вкусно от хляб с хрупкава коричка и разтопена кашкавалена плънка?! Приготвянето на този хляб става лесно и не отнема много време.

Необходими продукти:
1 хляб, по-дълъг и не много мек
1/2 масло от 125 г, разтопено
1/8 ч.ч. зехтин
3 ч.л. смлян лук
2-3 скилидки чесън, настърган
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л. маково семе
3 с.л. нарязан магданоз
200 г настърган кашкавал (сирене)

                                                               Начин на приготвяне:
Смесете лука, настъргания чесън, горчицата, маковите семена, магданоза, разтопеното масло и зехтина в купа. Вземете хляба и го разрежете успоредно по дължина и ширина, но без да стигате до дъното и да пробивате долната коричка. С помоща на малка лъжичка запълнете внимателно процепите с приготвената смес и настърган кашкавал или сирене. Увийте хляба във фолио и поставете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Извадете хляба от фурната, отстранете фолиото и върнете обратно да се запече за още 10 минути. Хлябът се яде, докато е още топъл. Да ви е вкусно!


0 коментара:

Кажете какво мислите ...