сряда, 15 октомври 2014 г.

Свински пържоли с гъби и грозде

  В кулинарията гроздето се използва предимно за приготвяне на различни сладкиши, но може да се комбинира чудесно и с месо.

Време на приготвяне: 30 минути 
Порции: 4

Необходими продукти:
4 бр. (по 150 г.) свински пържоли
олио за пържене
200 гр. гъби
100 мл. бульон
2 ч.л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
100 гр. черно грозде
100 гр. бяло грозде

                                                    Начин на приготвяне:
1. Натрийте свинските пържоли с малко олио, сол и черен пипер на вкус.
2. Загрейте голям тиган и запържете пържолите за 2 минути от двете страни до златист цвят. Прехвърете в чиния.
3. Добавете малко повече олио в тигана. Запържете нарязаните на тънки филийки гъби за около 5 минути или докато омекнат. Подправете със сол и черен пипер.
4. Изсипете бульона и добавете горчицата, след това което върнете пържолите в тигана. Добавете гроздето и оставете да къкри  на бавен огън 10 минути, докато сосът се сгъсти. Сервирайте с картофено пюре.

0 коментара:

Кажете какво мислите ...