събота, 18 октомври 2014 г.

Печени патладжани с пармезан и чесън


  Суровият патладжан може да има горчив вкус, но след термична обработка вкуса става много нежен, а аромата му - богат и плътен. Посоляването и отцеждането на нарязан патладжан може да премахне горчивината, въпреки че някои съвременни сортове нямат нужда от подобна обработка. Освен това предварителното посоляване може да намали абсорбирането на мазнина при пържене.

Време на приготвяне: 40 мин
Порции:4 

Необходими продукти:
2 патладжана
брашно за овалване
1 ч.л. сол
олио за пържене
чесън на прах по вкус
1/2 чаша галета
1/2 чаша настърган пармезан

                                                          Начин на приготвяне:
1. Измийте и нарежете патладжаните по дължина на филии с дебелина 2-3 mm. Поръсете със сол и оставете да престоят в продължение на 15-20 минути. Изплакнете и подсушете.
2. Загрейте тиган с олио. Оваляйте патладжаните в брашно и запържете до златист цвят от двете страни.
3. Смесете настъргания пармезан, галетата и чесъна на прах.
4. Поставете патладжаните в тава, застлана с пергаментова хартия. Поръсете с приготвената смес.
5. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна, докато сиренето леко покафенее, около 10 минути.

0 коментара:

Кажете какво мислите ...