петък, 17 октомври 2014 г.

Салата от печена тиква и червено цвекло


Полезна топла салата от есенни зеленчуци - тиква, червено цвекло и тиквички.

Време на приготвяне: 60 мин
Порции: 4-6

Необходими продукти:
250 гр. тиква
250 гр. цвекло
250гр . тиквички
2 глави червен лук
зехтин за вкус
сол и черен пипер на вкус
шепа кедрови ядки
3 с.л. нарязани зелени подправки

                                                             Начин на приготвяне:
1. Измийте и подсушете зеленчуците.
2. Почистете и нарежете на големи парчета цвеклото.
3. Тиквичките нарежете на филийки с дебелина 5 мм.
4. Тиквата нарежете на парчета.
5. Червения лук разрежете на 6-8 части.
6. Поставете зеленчуците върху хартия за печене и поръсете със зехтин. Печете на 180 градуса, докато омекнат, около 40 минути.
7. Междувременно, изсушете в сух тиган кедровите ядки и ситно нарязаните зелени подправки.
8. Подредете зеленчуците в салатна купа, поръсете с кедровите ядки и зелените подправки и подправете със сол и черен пипер. Сервирайте салатата с черен хляб.

0 коментара:

Кажете какво мислите ...