сряда, 2 декември 2015 г.

Треска в доматен сос с лук

Риба в доматен сос
Рибата, задушена в доматен сос с лук и мащерка се получава много вкусна и ароматна.

Време на приготвяне: 20 минути
Порции: 4

Необходими продукти:
1 с.л. зехтин
1 глава лук, нарязана
400 гр консервирани нарязани домати
1 с.л. светло-кафява захар
мащерка, само листата на няколко стръка
1 с.л. соев сос
4 бр филета от треска, морска треска или хек

                                                          Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в тиган, добавете лука и го запържете за около 5-8 минути.
2. Добавете доматите, захарта, мащерката и соевия сос и оставете да заври. Варете на слаб огън в продължение на 5 минути, след което добавете треската в соса.
3. Покрийте с капак и задушете около 8-10 минути, докато рибата започне лесно да се пронизва с вилица. Сервирайте с пържени или варени картофи.

0 коментара:

Кажете какво мислите ...