четвъртък, 28 април 2016 г.

Постен пържен ориз по китайски

Постен пържен ориз
Това постно ястие се приготвя от минимален брой съставки. Царевицата и граха могат да бъдат, както замразени, така и консервирани.

Време на приготвяне: 25 минути
Порции: 2

Необходими продукти:
200 гр сварен ориз
80 гр замразена или консервирана царевица
80 гр замразен или консервиран грах
1-2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
1 бр морков
2 с.л. соев сос

                                                           Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза в подсолена вода.
2. Загрейте зехтина в тиган, добавете ситно нарязания чесън и лук, нарязания на малки кубчета морков и запържете на среден огън за около 2 минути.
3. Добавете граха и царевицата и пържете още 2 минути.
4. Добавете ориза, соевия сос и задръжте на котлона още 3 минути. Сервирайте ястието горещо.

0 коментара:

Кажете какво мислите ...