понеделник, 1 юни 2015 г.

Талиатели с гъби и чедър на фурна

Запеканка от талиатели с гъби и чедър
Запеканката от талиатели се приготвя за половин час и е чудесен вариант за бърз обяд или вечеря.

Време на приготвяне: 30 минути 
Порции: 5

Необходими продукти:
500 гр паста талиатели
50 гр масло 
200 гр гъби, нарязани
няколко стъбла зелен лук, нарязани
50 гр брашно 
500 мл мляко
90 гр зелен грах
50 гр маслини, нарязани
сол и черен пипер на вкус
140 гр настъргано сирене чедър

                                                             Начин на приготвяне:
1. Сварете талиателите в подсолена вода и ги отцедете.
2. Разтопете малко масло в тиган и запържете гъбите. Сложете ги настрани.
3. Загрейте останалото масло в дълбок тиган, добавете лука и го запържете в продължение на една минута. Добавете брашното, 
като разбърквате, за да избегнете образуването на бучки. Продължавайки да разбърквате, изсипете млякото. Увеличете котлона и варете, докато сосът се сгъсти.
4. Отстранете от котлона, добавете голяма част от настърганото сирене и подправки.
5. Сложете талиателите, гъбите, маслините и грахта в огнеупорна форма за печене. Залейте със соса и поръсете с останалото сирене и зелен лук.
6. Запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. Преди да сервирате, оставете малко да изстине.


0 коментара:

Кажете какво мислите ...