Крем-супата от цвекло е не само вкусна, но и много полезна!
Време на приготвяне: 60 минути
Порции: 4-6
Необходими продукти:
500 гр цвекло
1 литър зеленчуков бульон
1 с.л. червен винен оцет
4 бр картофи
1 глава лук
200 мл сметана (по желание)
смлян черен пипер на вкус
смлян червен пипер на вкус
сух босилек на вкус
сол на вкус
кедрови ядки и свежи зелени подправки за украса
Начин на приготвяне:
1. Обелете цвеклото и го нарежете на малки кубчета. Сложете бульона да заври в тенджера, след което добавете цвеклото и оцета. Варете на слаб огън 40 минути.
2. Обелете картофите и лука и ги нарежете на кубчета. Добавете ги към цвеклото и варете, докато всички зеленчуци омекнат.
3. Пасирайте супата с блендер. Върнете обратно на котлона, добавете сметаната (ако не искате да използвате сметана, вместо нея добавете зеленчуков бульон) и подправки. Оставете да заври.
4. Сервирайте супата с кедрови ядки и свежи зелени подправки.
0 коментара:
Кажете какво мислите ...