понеделник, 9 ноември 2015 г.

Рагу от тиква и тиквички с фасул

Есенно рагу от зеленчуци

  Вегетарианското рагу от тиква, сладки чушки, тиквички и фасул е чудесен вариант за лек есенен обяд. 

Време на приготвяне: 45 минути
Порции: 4

Необходими продукти:
2 с.л. растително олио
1 глава лук
600 гр тиквички
600 гр тиква
2 бр сладки чушки
1 консерва бял фасул
магданоз на вкус
вода или зеленчуков бульон
подправки на вкус

                                                           Начин на приготвяне:

1. Измийте всички зеленчуци и ги подсушете.
2. Обелете лука и го нарежете на ситно.
3. Тиквата и тиквичките нарежете на кубчета. Почистете чушките от сърцевината и семките и ги нарежете на кубчета.
4. Загрейте тиган с олио и запържете лука, докато омекне. Добавете тиквата, тиквичките и чушките. Посолете и оставете да къкри до почти пълна готовност. Ако е необходимо, добавете малко вода или зеленчуков бульон.
5. В края добавете фасула, накълцания магданоз и подправки на вкус. Отстранете от котлона и оставете да престои 30 минути преди сервиране.

0 коментара:

Кажете какво мислите ...