петък, 20 март 2015 г.

Пастет от гъби с чесън

Постен гъбен пастет
По време на пости можете да си приготвите вкусен пастет от гъби с чесън.

Време на приготвяне: 30 минути
Порции: 4

Необходими продукти:
2-3 с.л. растително олио
250 гр. нарязани гъби
4 скилидки настърган чесън
1/4 чаша бяло вино
100 гр. меко тофу
сол и черен пипер
1 с.л. нарязани пресни подправки

                                                          Начин на приготвяне:
1. Загрейте олиото в голям тиган и добавете нарязаните гъби. Подправете със сол и черен пипер. Гответе 5 минути, намалете котлона до минимум, добавете чесъна и разбъркайте.
2. Изсипете бялото вино и гответе, докато виното се изпари. Отстранете от котлона.
3. Оставете да се охлади до стайна температура. Изсипете сместа в блендер, добавете тофу и нарязани пресни подправки. Разбийте до еднородна консистенция.

0 коментара:

Кажете какво мислите ...