понеделник, 20 април 2015 г.

Картофена салата с див чесън и яйца

Пролетна салата с див чесън
Дивия чесън (левурда) традиционно е част от различни пролетни салати. Той притежава невероятен пикантен вкус и се съчетава чудесно с картофи и варени яйца.

Време на приготвяне: 40 минути 
Порции: 4

Необходими продукти:
3-4 бр. картофи
4 бр. яйца
1 връзка див чесън
заквасена сметана или майонеза на вкус
сол на вкус

                                                       Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите, оставете ги да изстинат и ги обелете. Нарежете на малки кубчета.
2. Сварете яйцата, залейте ги със студена вода и ги оставете да се охладят. Обелете и нарежете на кубчета.
3. Измийте и подсушете дивия чесън, нарежете на ситно зелената част на листата.
4. Смесете всички съставки в салатна купа. Подправете с майонеза или заквасена сметана и сол на вкус.

0 коментара:

Кажете какво мислите ...