петък, 10 април 2015 г.

Великденска картофена салата

Салата за великденската трапеза

Празнична салата от картофи, шунка и зелен грах с ефектна украса.

Време на приготвяне: 60 минути
Порции: 4

Необходими продукти:
4 бр. картофи
1 бр. морков
1 бр. червена сладка чушка
200 гр. шунка
100 гр. кисели краставички
1 консерва зелен грах
майонеза на вкус
1 връзка зелен или див лук

                                                          Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите и моркова и след като изстинат ги обелете.
2. Извадете сърцевината и семената на сладката чушка.
3. Нарежете на големи кубчета картофите, моркова, чушката, шунката и киселите краставички. Добавете зеления грах и майонеза и разбъркайте.
4. Разрежете лука на няколко части, така че да наподобява стръкчета трева.
5. Сервирайте салатата в дълбока прозрачна купа, която предварително сте украсили по стените с нарязаните перца лук. Вкусно и ефектно!

0 коментара:

Кажете какво мислите ...