понеделник, 27 юли 2015 г.

Запечени патладжани по италиански

Запечени патладжани с домати и моцарела
Лятно предястие в италиански стил: запечени патладжани с домати, зелен босилек и моцарела.

Време на приготвяне: 50 минути

Необходими продукти:
патладжани
сол
растително олио
домати
зелен босилек
моцарела
смлян черен пипер

                                                              Начин на приготвяне:
1. Нарежете патладжаните на филийки. Поръсете със сол и оставете за половин час. Измийте добре под течаща вода и оставете да изсъхнат.
2. Загрейте тиган с олио. Запържете патладжаните от двете страни до готовност. Сложете върху кухненска хартия, за да премахнете излишната мазнина.
3. Нарежете доматите на кубчета, а босилека на ситно. Нарендайте моцарелата.
4. Сложете патладжаните в намазнена тава. Върху тях сложете домати, босилек и моцарела. Подправете на вкус.
5. Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 5 минути, за да се разтопи сиренето. Поднесете предястието топло.

0 коментара:

Кажете какво мислите ...